Top 5 korte kapsels en haarstylingtips voor mannen

Top 5 korte kapsels en haarstylingtips voor mannen

Korte herenkapsels blijven onverminderd populair. Ze zijn makkelijk in onderhoud, zien er stijlvol uit en passen bij veel verschillende gezichtsvormen en haartypes. Hier zijn 5 trendy korte kapsels die je dit jaar kunt rocken als stijlbewuste man, met bijpassende stylingtips voor de beste natuurlijke haarverzorging.

1. Buzz cut 

De buzz cut is een tijdloze klassieker onder de korte herenkapsels. Het haar wordt hierbij zeer kort geknipt, vaak met een tondeuse. Dit no-nonsense kapsel is ideaal voor mannen met een drukke en actieve levensstijl, die hechten aan stijl en persoonlijke verzorging, maar niet te veel tijd aan haarstyling willen besteden.

Een haarstylingproduct is bij een korte buzz cut dan ook niet nodig. Wel is het voor persoonlijke hygiëne en verzorging van je haar en hoofdhuid goed om een shampoo te gebruiken.

Tip: Hanz de Fuko Natural Shampoo heeft een milde, natuurlijke formule die het haar en de onderliggende hoofdhuid reinigt en voedt met hoogwaardige plantenextracten en aminozuren.

2. Krullende herenkapsels

Krullende kapsels zijn tijdloos en ook nu nog steeds helemaal hip. Laat je natuurlijke krullen of golven de vrije loop, maar houd het geheel netjes en compact boven op je hoofd. Combineer met een lage fade voor een strakkere look. Helemaal ‘in’ momenteel zijn korte en strakke kapsels zoals de curly fringe en taper fade.

Krullend haar droogt sneller uit dan stijl haar en daarom wil je het gedurende de dag goed gehydrateerd houden. Een goede haarolie maakt je krullen zacht, glanzend en gehydrateerd en beschermt tegen hitteschade van de zon of bijvoorbeeld een föhn.

Tip: BluMaan Cloud Control Hair Oil bevat een mix van 12 natuurlijke oliën en botanische extracten, die je krullende haar zacht, gehydrateerd en merkbaar makkelijker te stylen maken.

3. Faded Faux Hawk

De faux hawk is een stoerdere look, waarbij het haar in het midden langer is en opgeschoren wordt aan de zijkanten. Hoewel dit kapsel voortkomt uit de bekende mohawk, is de faux hawk praktischer, professioneler en veelzijdiger. Met dit korte herenkapsel val je niet uit de toon in zowel een sportieve als zakelijke setting.

Omdat een faux hawk een stuk minder lengte heeft dan de klassieke mohawk, heb je ook minder stylingproduct nodig. Een goede haarpaste met een medium tot sterke hold en matte tot medium finish werkt goed voor dit type kapsel.

Tip: Dapper Dan Matt Paste combineert een sterke maar flexibele hold met een matte afwerking voor veel textuur en definitie in je kapsel. De langdurige hold zorgt ervoor dat jouw faux hawk de hele dag moeiteloos in model blijft.

4. Quiff

De quiff of kuif is al jaren een geliefd herenkapsel. Het wordt gekenmerkt door langer haar bovenop voor meer volume, met korter haar aan de zij- en achterkant. Bij de korte versie van de quiff maak je het haar bovenop niet té lang, waardoor je een strakken en verzorgde look krijgt. Een eigentijdse mix van klassiek en modern.

Gebruik een ronde borstel of quiff roller tijdens het föhnen om volume te creëren en de richting van je haar te bepalen. Een quiff roller is zeker aan te raden als je dit kapsel voor een langere tijd wilt dragen.

Tip: De Uppercut Deluxe Quiff Roller is de ultieme tool om je haarverzorging naar een hoger niveau te tillen en de show te stelen met je perfect verzorgde quiff. Dankzij de speciale kogelvormige punten ben je gegarandeerd van een professioneel resultaat.

5. French crop

De french crop is een kort mannenkapsel met een relatief langere pony die naar voren wordt gestyled. Deze veelzijdige look kun je zowel dragen bij stijl als krullend haar en past uitstekend bij verschillende gezichtsvormen. Extra praktisch aan dit kapsel is dat het onderhoudsarm is, maar er altijd verzorgd en stijlvol uitziet.

Voor het stylen van een french crop kun je afhankelijk van je smaak en wensen verschillende producten gebruiken, maar voor de meeste mannen is een haar clay met een matte finish een aanrader.

Tip: Layrite Cement Hair Clay heeft een matte finish en valt op door een sterke hold in combinatie met een niet-verzwarende en makkelijk uitwasbare formule. Deze clay zorgt ook voor extra dikte en textuur, wat ideaal is voor mannen met dunner haar.