Top 5 fade kapsels voor mannen in 2024

Top 5 fade kapsels voor mannen in 2024

Weinig haarstijlen zijn tegenwoordig zo populair als fade kapsels. Met hun strakke, gedefinieerde lijnen zijn deze ‘vervagende’ kapsels geschikt voor elke gelegenheid, of je nu gaat voor een casual of zakelijke look. Wij zetten de 5 beste fade kapsels in 2024 voor je op een rijtje, compleet met stylingtips om jouw kapsel tot in de puntjes te verzorgen.

1. High Fade

De high fade is een van de meest opvallende en populaire fade kapsels. Bij dit kapsel begint de fade hoog op het hoofd, waardoor er veel contrast ontstaat tussen de korte zijkanten en de langere haren bovenop. Het werkt goed in combinatie met stijlen zoals de pompadour, crew cut en zelfs een afro of buzz cut.

Combineer je een high fade met een pompadour? Gebruik voor een strakke look dan een pomade om de langere haren bovenop in model te brengen en textuur te geven. Verdeel de pomade gelijkmatig door handdroog haar voor de beste resultaten.

Tip: De Uppercut Deluxe Pomade combineert een medium hold met een hoge glans en is makkelijk uitwasbaar. Lees de reviews en je begrijpt waarom dit de #1 pomade is onder mannen.

2. Mid Fade

De mid fade begint ter hoogte van de slapen en geeft een geleidelijke overgang en definitie. Deze veelzijdige fade werkt bij elke haarlengte en textuur. Je kunt hem zowel casual als netjes stylen, bijvoorbeeld in combinatie met een french crop of zijscheiding. Een variant is de mid bald fade waarbij de zijkanten helemaal opgeschoren worden.

Combineer je een mid fade met een french crop? Gebruik dan een pomade om je kapsel te stylen als je steil haar hebt of een matte haarpaste als je golvend of krullend haar hebt.

Tip: Met Dapper Dan Matt Paste kun jij je mid fade kapsel moeiteloos op verschillende manier stijlen; van een strakke look tot een nonchalante stijl. De krachtige hold en matte afwerking maken dit een favoriet onder veel mannen.

3. Low Fade

Een low fade is subtieler dan een high of mid fade. De fade begint laag, net boven de oren, en geeft een strakke maar ingetogen look. Het is een goede keuze als je voor het eerst wilt experimenteren met een fade kapsel. Een low fade staat goed bij de meeste gezichtsvormen en haartypes.

Welke haarstijl je ook combineert met een low fade; je haar heeft verzorging en hydratatie nodig. Gebruik een hydraterende shampoo om de gezondheid en glans van je haar te behouden.

Tip: Hanz de Fuko Natural Shampoo hydrateert en voedt het haar met natuurlijke plantenextracten en aminozuren en verwijdert op een milde manier overtollige olie, vuil en productresten.

4. Skin Fade / Bald Fade

Bij een skin fade of bald fade worden de zijkanten helemaal tot op de huid opgeschoren, wat zorgt voor een maximaal contrast met de haren bovenop. Het geeft een stoere en strakke uitstraling. Je kunt kiezen voor een low, mid of high skin fade, afhankelijk van waar de fade begint.

Scheer jij je fade zelf of laat je het doen door bijvoorbeeld je partner? Dan is een goede Fade Brush onmisbaar om afgeschoren haartjes te verwijderen en je fade duidelijk te definiëren.

Tip: De Bluebeards Revenge Fade Brush is een favoriet onder kappers voor het creëren van strakke fades en gedetailleerde haarlijnen. De borstel is voorzien van hoogwaardige veganistische zachte haren en een ergonomisch handvat.

5. Taper Fade

Een taper fade is de meest subtiele variant. De haren worden geleidelijk korter getrimd richting de bakkebaarden en nek, zonder al te veel contrast. Het staat vrijwel iedereen en de kapper kan de fade aanpassen aan jouw gezichtsvorm. Kies een taper fade als je direct een verzorgde uitstraling wilt zonder al te veel tijd aan styling te besteden.

Een taper fade leent zich goed om te combineren met langere kapsels voor een minder groot contrast tussen de korte zijkanten en langere haren bovenop. Voor het lange gedeelte van je kapsel kun je een volumepoeder gebruiken voor meer textuur en volume.

Tip: Slick Gorilla Hair Styling Powder geeft een ongeëvenaarde textuur, fixatie en een matte afwerking zonder zwaar gevoel. Voor een taper fade kapsel dat de hele dag blijft zitten en geschikt voor alle haartypes en lengtes.