Mijn baard aflijnen: hoe doe ik dat?

Mijn baard aflijnen - hoe doe ik dat
Een strakke en verzorgde baard ziet er geweldig uit. Maar hoe creëer je zelf zo'n nette aflijning zonder hiervoor naar de barbier te gaan? In dit artikel leggen we uit hoe jij je baard heel simpel zelf kunt aflijnen in 4 stappen. Het is makkelijker dan je denkt en het resultaat evenaart dat van je favoriete barbier!

Je baard aflijnen in 4 stappen

Volg de volgende 4 stappen om elke dag met een superstrakke baard de deur uit te stappen:

Stap 1: Het juiste gereedschap kiezen

Om je baard netjes af te lijnen, heb je het juiste gereedschap nodig. Een baardtrimmer is hierbij onmisbaar. Zorg ervoor dat je een trimmer kiest met verstelbare lengtes, zodat je de gewenste lengte voor elk gedeelte van je baard kunt bepalen. Daarnaast is een precisietrimmer handig voor het fijnere werk, zoals het bijwerken van de halslijn.

Stap 2: Een strakke halslijn trimmen

Een scherpe halslijn geeft een strakke en verzorgde uitstraling. Verwijder eerst het opzetstuk van de baardtrimmer – zo scheer je op de kortste stand en krijg je het gladste resultaat. Plaats de trimmer hierna net boven je adamsappel en trim in rustige bewegingen naar beneden.

Trim eerst de ene helft van je hals en zorg voor een lichte opwaartse curve richting je oorlel. Maak de curve niet te rond, want dat ziet er onnatuurlijk uit. Herhaal dit vervolgens voor de andere helft van je hals. Als het goed is heb je nu een symmetrische en strakke halslijn getrimd.

Stap 3: Baardlengte bijwerken

Nu je een strakke halslijn hebt, is het tijd om de lengte van je baard bij te werken. Plaats de kop weer op de baardtrimmer en zet deze op de gewenste lengte. Wil je een stoppelbaard? Kies dan een lengte voor het opzetstuk tussen de 0,1 en 2,5 mm. Een korte baard is tussen de 2,5 en 6 mm en een lange baard begint vanaf een lengte van 6 mm.

Scheer nu eerst in gelijkmatige bewegingen van onderaan je halslijn tot bovenaan je bakkebaarden en wangen. Gebruik waar nodig een baardkam om je haren omhoog te kammen en gelijkmatig te trimmen. Draai de trimmer vervolgens om en werk vanaf je oor naar beneden om je wangen en bakkebaarden nog strakker te maken.

Stap 4: Baard aflijnen: details perfectioneren

Om je baard helemaal af te maken, ga je hem nu bij de snor en wangen aflijnen. Gebruik de precisietrimmer zonder opzetstuk om je snor de gewenste lengte te geven (iets korter dan de rest van je baard geeft vaak een verzorgde uitstraling). Scheer daarna eventuele losse haartjes rondom je snor weg voor een nog strakkere look.

Nu is het tijd voor de laatste stap die een groot verschil gaat maken: het aflijnen van je baard op de wangen. Het geheim voor een superstrakke lijn zoals je barbier maakt, is het gebruiken van een beard shaper (zie hieronder). Deze baardkam met speciale vorm voor je baardlijn plaats je op je wang, waarna je er simpel langs kan scheren voor een perfect resultaat.

Tip: de Rockwell Razors Beard Shaper is het ultieme hulpmiddel voor het strak aflijnen van je baard. Deze handige baardkam en shaper ineen maakt het kinderspel om je baard dagelijks te verzorgen, in het gewenste model te brengen en tot in detail te perfectioneren. Een onmisbare aanvulling voor elke man die zijn baard zelf wil trimmen!