5 duurzame huidverzorgingsproducten die je nodig hebt in je routine

5 duurzame huidverzorgingsproducten die je nodig hebt in je routine

Steeds meer mannen zijn zich bewust van de invloed van hun dagelijkse keuzes op het milieu en de planeet. Het is daarom belangrijk om in je verzorgingsroutine producten te kiezen met een minimale ecologische voetafdruk. Hieronder bespreken we onze top 5 van duurzame huidverzorgingsproducten die je als man nodig hebt in je routine.

Grown Alchemist Body Cleanser

Grown Alchemist Body Cleanser - Geranium, Tangerine & Cedarwood is een duurzame keuze voor mannen op zoek naar een bodywash voor hun lichaamsverzorging. Het product is vrij van synthetische kleurstoffen, parabenen en sulfaten en de verpakking is gemaakt van gerecycled materiaal voor een minimale ecologische voetafdruk.

Naast de duurzame aspecten biedt deze verzorgende bodywash veel voordelen voor de mannenhuid, zoals bescherming tegen vrije radicalen en veroudering dankzij natuurlijke ingrediënten als geranium en tangerine. Met het gebruik van deze bodywash draag je als man bij aan een gezonde lichaamshuid én een gezonde planeet.

Captain Fawcett Synthetic Fibre Scheerkwast

Captain Fawcett Synthetic Fibre Scheerkwast is een hoogwaardige scheerkwast met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. De zachte en duurzame synthetische haren zijn speciaal geselecteerd om de beste prestaties te leveren zonder het gebruik van dierlijke producten, waardoor deze kwast diervrij, vegan en milieuvriendelijk is. 

Bovendien is deze scheerkwast niet alleen duurzaam in karakter, maar ook in gebruik. De synthetische haren zijn robuust en gaan bij normaal onderhoud gegarandeerd lange tijd mee. Het hoogwaardige houten handvat geeft de scheerkwast een stijlvolle en ergonomische afwerking en maakt het een sieraad voor in de badkamer.

Salt & Stone Deodorant Gel Santal & Vetiver

Elke man gebruikt deodorant en dat maakt Salt & Stone Deodorant Gel Santal & Vetiver een uitstekende keuze voor je dagelijkse verzorging. Salt & Stone is een merk dat bekend staat om de sterke focus op duurzaamheid. Daarom zijn producten zoals deze deodorant recyclebaar en vervaardigd met hernieuwbare zonne-energie en waterkracht.

Ook hoef je geen schadelijke ingrediënten zoals kunstmatige geurstoffen, sulfaten en parabenen te verwachten in deze deodorant, want Salt & Stone werkt alleen met natuurlijke, biologische ingrediënten. De subtiele warme, aardse geur en de makkelijke manier van aanbrengen maken deze deodorant favoriet onder veel mannen.

Saponificio Varesino Soap Dish Bamboo

Je zeep gaat een stuk langer mee als je deze na gebruik laat drogen. Saponificio Varesino Soap Dish Bamboo biedt de oplossing en is een elegant en duurzaam zeepbakje gemaakt van bamboe. Bamboe staat bekend om de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid en is van nature bestand tegen vocht en schimmel in de badkamer.

Dit bamboe zeepbakje onderscheidt zich naast de minimale ecologische voetafdruk ook met een stijlvol en doordacht ontwerp, dat uitblinkt in stevigheid en een optimale ventilatie voor je zeep. Hoewel het ideaal is voor de hoogwaardige zepen van Saponificio Varesino, kun je het uiteraard ook prima met andere zepen gebruiken.

SA.AL&CO 071 Gentle Face Cleanser

SA.AL&CO 071 Gentle Face Cleanser is een veganistische en dierproefvrije gezichtsreiniger op basis van milde, natuurlijke ingrediënten waaronder plantaardige tensiden, betaïne en inuline. Deze hoogwaardige bestanddelen hydrateren de huid en zorgen direct voor een fris en kalm gevoel na het aanbrengen.

De producten van het premium merk SA.AL&CO zijn speciaal ontwikkeld met het oog op minimalisme en duurzaamheid, waardoor de gevolgen voor het milieu en de planeet zo minimaal mogelijk zijn. Al met staat deze duurzame gezichtsreiniger garant voor een verfrissende en kalmerende ervaring, bekroond met een subtiele geur van munt.